پخت راکو

1)    تمیز کردن سطح لعاب : لعاب با استفاده از پارچه ای نرم تمیز می شود. به طور کلی آنها هنگام خروج از سطل  کاهنده دما سیاه به نظر می رسند اما می توانند به سطح درخشانی تغییرپیدا کنند.

 

نکات ایمنی

راکو مستلزم کار بار ظروف در دمای بسیار زیاد است و می تواند خطرناک باشد. برای پائین آوردن خطر باید دستکش هایی مناسب این کار، لباس محافظ، ماسک عینک ایمنی و انبربرای بلند کردن ظروف داشته باشید.

یک کپسول آتش نشانی نزد خود داشته باشید.

 

 

2)    ظروف را روی نگهداره لعاب قرارداده و بپزید تا بتوانید آنرا از کف کوره بلند کنید زمانیکه لعاب ذوب شد و ظرف گداخته شد در کوره را بردارید و در جای مطمئن بگذارید. با استفاده از دستکش مخصوص و ماسک ظرف را با انبر فلزی از کوره بردارید. عجله نکنید.

3)    سطل کاهنده دما : ظرف گداخته را به سطلی از خاک اره منتقل کنید. به سرعت دود میکند. بنا براین خیلی نزدیک آن قرار نگیرید. روی ظرف را با مقدار بیشتر خاک اره بپوشانید. در ظرف را محکم کنید.

271449_8pEbgNh0.jpg

/ 4 نظر / 135 بازدید
محمد رضا

سلام. من یک دانشجوی رشته ی سرامیک میبد هستم مطالبتون برعکس بقیه ی وبلاگ ها بسیار کاربردیه و به درد بخور. امید وارم تعداد همچین مقاله ها تو وبلاگتون روز به روز بیشتر بشه. ممنوم از وبلگ خوبتون

رویا

سلام من راستش درست متوجه نشدم،اگه ممکنه بفرمایید آیا ترتیبش به همین صورته؟ 1 سفال پخته میشه 2 لعاب داده میشه 3 در کوره راکو قرار میگیره 4 در خاک اره قرار داده میشه

رویا

بله متوجه شدم و بسیار ممنونم من نقاشی خونده ام و کمی کار حجم انجام داده ام اما بسیار علاقه دارم دوستی داشتم از بچه های صنایع دستی که ازم خواسته بود روزی که در حیاط دانشگاه پخت سفال به روش راکو را انجام میدهند بروم و ببینم ولی من نرفتم .فقط برای اطلاع شخصی خودم پرسیدم. بسیار ممنون

محمد

سلام خانوم داوری . تعریف راکو و کاربردش رو یه مقداری با شناخت کم درج کردین. راکو یه تکنیک ژاپنی که تو یه مراسم خاص انجام میشده. معمولا یه مهمونی برگزار میشده و هنرمند در حین مهمونی یه فنجون می ساخته همونجا میذاشته کوره و دلیل اینکه این نوع سفال رو میشه تو دمای بالا از کوره بیرون اورد همین قابلیتیه که هنرمند تو ساخت گل در نظر گرفته برای تسریع در انجام کار. و بلافاصله بعد از در اوردن فنجون از کوره اونو تو اب میزاشتن و چای میخوردن توش. یه جور مراسم چای خوری .