naghmeh-pottery
این وبلاگ درباره سفال و سرامیک است . امیدوارم از آن لذت ببرید
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: نغمه داوری - چهارشنبه ٦ مهر ۱۳٩٠

سفالگران از نوع های مختلف ساگار مانند آجریا قفسه های کوره، گل چرخ کاری شده یا فویل آلومینیوم استفاده می کنند.برای ساخت ساگار دو کاسه عمیق درست کنید. دیواره کاسه ها  تقریبا باید ضخیم باشد. به طور کلی قطر کاسه ها نباید یکسان باشند. چرا که یکی از کاسه ها به طور برعکس بالای دیگری قرار میگیرد تا فضای بسته ای را به وجود اورند.

 

 

سطح نرم و صاف تر ظرف بیشتر تجت تاثیر ساگار قرار میگیرد.


مراحل  ساگار

همانند بیشتر تکنیک های پخت، تاثیرات متفاوتی از پخت ساگار وجود دارد. مشخصا موادی که در ساگار قرار میدهید و هم چنین شکل ساگار و مقدار فضای بین ظروف و دیواره ساگار در نتیجه آن تاثیر خواهد داشت.

در ابتدا  پائین ساگار را با بسته ای از خاک اره می پوشانید. مخلوطی مساوی از نمک و کربنات مس را در خاک اره می ریزید. مواد طبیعی مدنی مانند (پوست موز یا سبزیجات ) و یا سیم مسی را روی ظرف قرار می دهید. کاسه دیگر را به عنوان در پوش ساگار ، برعکس روی کاسه قرار دهید. جذب کمی هوا مطلوب است. اگر می خواهید.درپوش ساگار درست مقابل کف قرار شود می توانید مقداری پشم شیشه را رول کرده و در لبه پایه قرار دهید.

دود حاصل از سوخت مواد به صورت تصادفی روی اثر می نشیند و رنگ ها و طرح های جالی را به وجود می آورد

دما باید تا حدود 1600 الی 1700  بالا بیاید. اگر از نتیجه کار ناراضی بودید دوباره ظرفتان را بپزید

 

 

نغمه داوری
عضو انچمن هنرمندان سفالگر کارشناس مترجمی زبان انگلیسی کارشناس هنر گرایش سفال و سرامیک شروع فعالیت 1381
کدهای اضافی کاربر :