naghmeh-pottery
این وبلاگ درباره سفال و سرامیک است . امیدوارم از آن لذت ببرید
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: نغمه داوری - شنبه ۱٠ اردیبهشت ۱۳٩٠

 

                                        پخت دودی

 

پخت احیا شکلی دیرینه از پخت است که هنوز به خاطر تاثیر خاصش محبوب است. این پخت دردمای پائین صورت می گیرد و سفال نباید بالای 1000 c ( 1823 f) پخت بیسکوئیت شود. در غیر این صورت به اندازه کافی متخلخل نخواهد شد تا بتواند کربن آتش را جذب کند.

احیا معمولا با جلا دادن کار و اغلب با رزیست  دوغابی  همراه است که اجازه می دهد سطح به راه های مختلف طرح دار شود.(رزیست ماده ای که با آن طرح مورد دلخواه را می کشند و لعاب می کنند ، پس ازپخت قسمت های که با رزیست پوشیده شده بدون لعاب است-م) . نتایج می توانند به طرز غیر قابل باوری مهیج باشند اما کارمستقیما با دود پخته شده و بدون هیچ تزئین سطحی هیجان انگیز است.

 

 

 

 

 

ساده ترین و ارزان ترین کوره برای پخت احیا ظرفی فلزی مانند سطل آشغال است با چند سوراخی که با فاصله در اطراف ایجاد شده تا  اجازه دهد هوا جریان یابد. برای تولید دود می توان از خاک اره پوشال یا کاه و روزنامه استفاده کرد.

1)      چیدمان کوره برای ظروفی که با رزیست پوشیده شده اند سریعترین و آسان ترین روش پخت با روزنامه است. ظرف را در سطل پراز روزنامه های مچاله شده قرار دهید و آنرا روشن کنید. این فرایند ممکن است برای تاثیر بهتر چند بار تکرار شود. به جای آن می توانید از خاک اره استفاده کنید. چیدن ظروف به گونه ای است که از خاک اره پوشیده شود و اجازه دهد به آرامی آتش گیرد. سپس در ظرف را به آرامی ببندید.

2)     رزیست ها را تمیز کنید. هنگامیکه ظرف 2و3 بار آتش داده شد با یک چاقوی فلزی رزیست ها را پااک کنید. اگر ظرف هنوز داغ است از یک دستکش مخصوص برای نگهداری آن استفاده کنید.

 

 


ادامه مطلب ...
نغمه داوری
عضو انچمن هنرمندان سفالگر کارشناس مترجمی زبان انگلیسی کارشناس هنر گرایش سفال و سرامیک شروع فعالیت 1381
کدهای اضافی کاربر :